Grind-paddockplaten


GRINDPLATEN PADDOCKPLATEN

Wij leveren diverse grindplaten met GOEDKOOPSTE PRIJS GARANTIE. Vanaf 7,50 per plaat. Vindt u dezelfde platen goedkoper dan bij ons krijgt u 25 cent extra korting. Zo blijven wij altijd de goedkoopste voor U.

Afhaal in Hazerswoude dorp op afspraak  App wat u zoekt en wanneer u langs wilt komen naar 06 22877055 

Snelle levering ven goede service Grindplaten, welke ook wel splitplaten worden genoemd, zorgen voor een stabiele, spoorvrije en onderhoudsarme ondergrond. Hierdoor blijft de oprit, het erf op de parkeerplaats er perfect verzorgd uit zien. Binnen ons assortiment zijn zowel grindplaten met worteldoek te vinden, te koop in het zwart en wit, en grindplaten zonder worteldoek voor bijvoorbeeld het aanleggen van een stabiel en onderhoudsvriendelijk grasoppervlak, of voor paarden paddocks .

We hebben diverse grindplaten afhankelijk van het gebruik, voor een oprit en zwaardere belasting door SUV en BUSJES heb je de sterkere EXCELLENT EXTRA STRONG grindplaat nodig, voor lichte belasting de ECCOGRAVEL , en voor wandelpaden, terras of lichte belasting de NIDAGRAVEL.

Voor paarden paddocks hebben we diverse platen zonder worteldoek eraan vast 

De platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Let op: u bestelt en betaalt per plaat.

Wij berekenen geen statiegeld voor de pallets.


Wat zijn grindplaten?

Wij leveren GRINDPLATEN MET GOEDKOOPSTE PRIJS GARANTIE . Vindt u ergens anders dezelfde grindplaat goedkoper meldt het ons en u krijgt 25 cent extra korting , zo blijven wij altijd de GOEDKOOPSTE.

wij hebben diverse grindplaten zowel met als zonder worteldoek. Het meeste worden platen met antiworteldoek gebruikt, hierbij zit het antiworteldoek onder aan de plaat vast en hoeft u het er niet meer los bij te kopen. Hoe duurder de plaat hoe beter bestand tegen zwaardere of intensere belasting of zijwaartse druk.  Na de aanleg van de splitplaten strooit u er gewoon grind of split in, waarmee u een stabiel(e), spoorvrij(e) en zeer onderhoudsarm(e) erf, parkeerplaats of oprit creëert! Het grind komt in de platen namelijk vast te liggen en kan hierdoor vrijwel niet rollen of verschuiven. Zo blijft uw oprit met grind er perfect verzorgd uitzien, zonder sporen. Bovendien ontstaat extra stabiliteit, waardoor u moeiteloos met auto's of vrachtwagens, maar ook met de fiets en een rolstoel over het grindoppervlak kunt rijden. Splitplaten kunnen hoge belasting aan en zijn dus zeer ideaal voor het aanleggen van een oprit of parkeerplaats met grind of split.
Wanneer splitplaten gebruiken?

Grindplaten zijn van toegevoegde waarde wanneer het oppervlak waarop het grind of split wordt gelegd zwaar belast gaat worden. Denk hierbij dus aan auto’s of zelfs vrachtwagens. Het is niet noodzakelijk, maar ze voorkomen dat de ondergrond zichtbaar wordt door spoorvorming en het maakt de kans op verzakkingen veel kleiner. Plus zorgen ze voor zeer goede stabiliteit. Wanneer het oppervlak niet zwaar belast gaat worden maar u betreedt het grindoppervlak vaak met een fiets of rolstoel dan kunnen splitplaten ook van toevoegde waarde zijn, simpelweg doordat u er vanwege de grindplaten niet in wegzakt. Wanneer het gaat om een puur decoratief oppervlak, zoals grind en split in de siertuin, dan zijn grindmatten niet nodig. Ook kunt u voor een strak en onderhoudsvriendelijk grasoppervlak dergelijke platen gebruiken de plaat zonder doek.
Hoe grindplaten leggen?

Welke ondergrond voor grindplaten?

Wanneer u grindplaten gaat leggen op een oppervlak dat zwaar belast gaat worden dan is een goede fundering belangrijk. Dit om verzakkingen te voorkomen. Als ondergrond kan bijvoorbeeld gebroken puin gebruikt worden. Houd voor de fundering een laagdikte van 20-30 cm aan (aan getrild). Hierop kunt u vervolgens de splitplaten leggen. Wanneer het om een oppervlak gaat dat niet zwaar belast wordt dan is een zandlaag die is aan getrild voldoende.

De splitplaten moeten in halfsteensverband worden gelegd. Een halfsteensverband wordt ook altijd gebruikt bij het metselen van een muur. De platen zonder worteldoek bevatten een kliksysteem waarmee de platen aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Aan de randen van het oppervlak kan kant opsluiting worden geplaatst zodat het geheel goed op de plek blijft liggen. Belangrijk: houd enige ruimte over tussen de splitplaten en aan de randen. Op zonnige en warme dagen kunnen de platen namelijk ietwat uitzetten door iets ruimte ertussen te houden voorkomt u dat de platen door uitzetting omhoog worden gedrukt. Wanneer ze nml helemaal tegen elkaar aan liggen en te dicht tegen de rand aan liggen kunnen de splitplaten wat omhoog gedrukt worden. Wanneer de platen zijn aangelegd kan het grind / split erin gelegd worden. De benodigde laagdikte van het grind of split in/op de splitplaten is 5 cm. Dunner leggen zal de de platen zichtbaar maken, dikker neemt het effect deels weg doordat het grind dan vooral óp de platen ligt in plaats van voornamelijk er ín.

De platen zijn ook eenvoudig kleiner te maken, voor bijvoorbeeld de randen/hoeken van het oppervlak dat u gaat beleggen. U kunt hiervoor de grindplaten zagen.


Het grind voor in de splitplaten

Qua formaat kunt u grind of sier split vanaf 5 mm tot max. 25 mm (rond grind tot 32 mm) in de platen zonder worteldoek gebruiken.

In de grindplaten met worteldoek grind of split van 5 mm tot max. 20 mm. Vrijwel alle soorten grind en split zijn te gebruiken in de splitplaten. Al zijn sommige soorten wel wat gevoeliger voor vergruizing onder hoge druk dan andere.

U kunt ons bij twijfel natuurlijk altijd even bellen, mailen of ons een chatbericht sturen. Wij geven u hierover graag advies.

Grindplaten met GOEDKOOPSTE PRIJS GARANTIE Vanaf 7,50 per plaat !!!

Er zijn 10 producten.

Item 1-10 van 10 in totaal item(s)

Actieve filters