VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wanneer wordt mijn bestelling afgeleverd ?

  Nadat u uw bestelling heeft geplaats leveren wij standaard materialen binnen 1-3 werkdagen, u moet dan wel voor 16.00 uur besteld hebben om diezelfde dag de order te verwerken. Dinsdag dus voor 16.00 uur besteld is uiterlijk vrijdag geleverd, mits apart/speciaal transport. De avond voor levering krijgt u dagdeel door en de chauffeur belt uurtje van tevoren.

 • Moet ik thuis zijn tijdens levering?

  U hoeft voor de levering niet thuis te zijn , maar wel graag telefonisch bereikbaar. Tijdens het bestellen kunt u een opmerking plaatsen waar wij de spullen bij u neer kunnen zetten. Indien mogelijk zullen wij dit

 • Hoeveel split of grind heb ik nodig?

 • U heeft voor een vierkante meter 75 kg nodig bij een laagdikte van 5 cm.

 • Wij leveren in diverse maten zakken .

 • Minii Bag van 500 liter is 750 kg goed voor 10 M2

 • Midi Bag van 700 liter is 1000 kg goed voor 14 M2

 • Big Bag van 1000 liter is 1500 kg goed voor 20 M2  

 • De gebruikte big bag`s mag u weggooien er zit geen statiegeld op en u hoeft ze niet te retourneren.

Kan ik een proefmonster van het split of grind krijgen?

Wij sturen u gratis een proefmonster op van alle soorten grind en split die we hebben.

Heeft u een monster van het grind of split van ons ontvangen wilt u dat dan aan ons doorgeven of aangeven bij opmerkingen bij uw bestelling, dan houden we daar extra rekening mee.

Mail u monster aanvraag soort grind of split plus de maat en uw adres naar info@grindsplit-discounter.nl

Voorraad en levertijd.

Hoe  wordt de korrelgrootte van het grind of split bepaald.

Het Grind en Split heeft een minimale en maximale maat in mm.

Voorbeeld  Basalt split 8/16 mm wordt afgezeefd op een vierkant van 8 en een vierkant van 16 mm. Bedenk daarbij dat een lange dunne steen door de zeef valt welke maar 16 mm breed is maar in de lengte bijvoorbeeld 25 mm . Er kan dus altijd een deel kleiner en een deel  groter zijn dan de zeefmaat 8/16 mm .Dit geld dus ook voor alle andere maten die we leveren.

Bij twijfel altijd monster opvragen of op afspraak langskomen om kleur soort en formaat te beoordelen of dat past bij uw wensen.   

HOE ONDERHOUD IK MIJN GRIND EN SPLIT?

  Het is raadzaam om het grind vrij te houden van bladeren en takjes door af en toe het grind of split te harken.

Voor het verwijderen van groene aanslag of mos verkopen wij een biologisch middel zie webshop.  Grind of split in de schaduw heeft daar meer last van  dan dat het op een zonnige plek ligt.

Beschikbaarheid en voorraad 

Beschikbaarheid en voorraad kan per dag wisselen, als uw bestelling niet leverbaar is wordt order in backorder geplaatst en geleverd zodra het binnen is . U krijgt dan een bericht van ons . Bellen waar het blijft heeft geen zin omdat er dan nog niets bekend is. 

Basalt, Alpengrind en witte grind kunnen momenteel een iets langere levertijd hebben omdat de voorraad moet worden aangevuld, wilt u dit toch binnen 1-3 werkdagen geleverd hebben graag even contact met ons opnemen.

Heeft u al eerder een bestelling gedaan ?

Heeft u onlangs ook al een bestelling gedaan bij ons? Wilt u ons dit dan laten weten, dan proberen wij of het nog mogelijk is uit dezelfde partij te leveren, grind en split zijn natuurproducten en kunnen afwijken van eerdere leveringen.   

Heeft u al een keer eerder bij andere leverancier grind of split besteld kan dat afwijken Qua kleur en maatvoering. Wij kunnen niet garanderen dat ons grind of split precies hetzelfde is . Vraag daarom altijd om monster of kom langs op afspraak in Hazerswoude Dorp . We hebben voorbeeld tafel staan met de voorbeelden die wij leveren.

Retour van uw bestelling.

Als u uw bestelling wilt retourneren kan dat. Echter wordt u retour big bag door andere vrachtwagen opgehaald dan die heeft geleverd . Daarom zijn hier extra kosten aan verbonden, en gedeelte van transport zit verwerkt in de verkoop prijs. Vraag  daarom altijd naar de extra retour kosten per big bag.

Waar naar toe leveren jullie?

Wij  leveren in geheel Nederland en Belgie op route, levering naar Waddeneilanden en Duitsland op aanvraag.

Hoe bereken je van M3 naar ton?

De meeste Grind en split soorten wegen 1500 kg per M3 tenzij het anders staat aangegeven.

U vermenigvuldigd  het aantalM3 maal 1,5 om het aantal ton te berekenen.

10 M3 Ardenner weegt dus 15 ton.

 • Retourzending.

  De organisatie en de kosten van een retourzending van big bag`s of andere tuinmaterialen bij ons besteld zijn voor eigen rekening. Indien u vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.

  Mijn Basalt of Ardenner split is een andere kleur?

 • Bij het breken van basaltsplit in de groeve komt er een grijze stof vrij. U kunt deze schoon spuiten met de tuinslang, maar dan zult u zien dat de split nog steeds een beetje grijs kleurt. De oorspronkelijke antraciet zwarte kleur is pas goed te zien nadat het een paar keer goed geregend heeft. U zult dus even moeten wachten, maar de split wordt echt antraciet zwart.

Advies voor het gebruik van de platen.

Informeer altijd o.a. bij de plaatselijke loonwerker of deskundige die ervaring heeft met het gebruiken van  platen bij de grondsoort bij u in de buurt, wij kunnen u alleen een paar richtlijnen geven voor algemeen gebruik. Elke situatie, grondsoort en gebruik is anders. Laat u daarom goed adviseren door deskundige bij U in de buurt voordat u de platen gaat gebruiken.