VEEL GESTELDE VRAGEN

Kan ik langskomen om te kijken 

ALLEEN BEZOEK OP AFSPRAAK VIA WHATTS APP 06 22877055 tussen 8.00 en 10.00 uur .

 • Wanneer wordt mijn bestelling afgeleverd ?

  Nadat u uw bestelling heeft geplaats leveren wij standaard materialen binnen 1-3 werkdagen, u moet dan wel voor 16.00 uur besteld hebben om diezelfde dag de order te verwerken. Dinsdag dus voor 16.00 uur besteld is uiterlijk vrijdag geleverd, mits apart/speciaal transport. De avond voor levering krijgt u dagdeel door en de chauffeur belt uurtje van tevoren.
   

Deze turbulente tijd veroorzaakt o.a. een extreme vraag naar tuinartikelen. Daartegenover staat dat de schaarste van grondstoffen steeds groter lijkt te worden. Dit geeft een enorme impact op onze artikelprijzen en levertijden.

 

Prijswijziging

De grondstoffenprijzen zijn enorm gestegen, er wordt momenteel steeds meer gehandeld met dagprijzen.

Levertijden

Door de langere levertijden van grondstoffen is het helaas niet altijd mogelijk onze artikelen te leveren binnen de levertijden die u van ons gewend bent.

 • Houdt u  rekening met levertijden van  1 week.
 • Bij orders kan het voorkomen dat de levertijden enkele dagen uitlopen en er vaker deel- en naleveringen voorkomen.
 • Onze transporteurs melden dat door de enorme drukte er in de distributie rekening met vertragingen moet worden gehouden.
 • Moet ik thuis zijn tijdens levering?

 • Als u niet thuis bent belt de chauffeur u op om te vragen waar uw bestelling moet komen te staan. Als u niet bereikbaar bent zet de chauffeur naar eigen inzicht de bestelling op een geschikte plek . Als u er niet bent dient de foto die gemaakt wordt als bewijs van afleveren ipv een getekende aflever bon. Deze foto wordt tijdens de corona ook gebruikt  als afleverbewijs om zoveel mogelijk contacten met klanten te voorkomen.  
 • Hoeveel split of grind heb ik nodig?

 • U heeft voor een vierkante meter 75 kg nodig bij een laagdikte van 5 cm.

 • Wij leveren in diverse maten zakken .

 • Minii Bag van 500 liter is 750 kg goed voor 10 M2

 • Midi Bag van 700 liter is 1000 kg goed voor 14 M2

 • Big Bag van 1000 liter is 1500 kg goed voor 20 M2  

 • De gebruikte big bag`s mag u weggooien er zit geen statiegeld op en u hoeft ze niet te retourneren.

Hoe grindplaten leggen?

Welke ondergrond voor grindplaten?

Wanneer u grindplaten gaat leggen op een oppervlak dat zwaar belast gaat worden dan is een goede fundering belangrijk. Dit om verzakkingen te voorkomen. evt kan gebroken puin gebruikt  worden voor een  stevige fundering met een laagdikte van 20-30cm  (aangetrild). Hierop kunt u vervolgens de splitplaten leggen. 

De splitplaten moeten in halfsteensverband worden gelegd, net als bij het metselen van een muur. Belangrijk: houd enige ruimte over tussen de splitplaten en aan de randen. Op zonnige en warme dagen kunnen de platen namelijk uitzetten. Wanneer ze helemaal tegen elkaar aan liggen en te dicht tegen de rand aan liggen kunnen de splitplaten wat omhoog gedrukt worden.

Houd daarom enige ruimte minimaal 2 cm over tussen de splitplaten en aan de randen en breng in de lengte voldoende dilatatievoegen aan om temperatuurverschillen op te vangen / platen kunnen uitzetten. 

Wanneer de platen zijn aangelegd kan het split of grind  erin gelegd worden. U heeft een laagdikte van 5 cm nodig voor het grind . Dunner leggen zal de de platen zichtbaar maken, dikker neemt het effect deels weg doordat het grind dan vooral óp de platen ligt in plaats van voornamelijk er ín.

De platen zijn ook eenvoudig kleiner te maken, u kunt hiervoor de grindplaten zagen met ijzerzaag of handzaag.

Levering materialen naar Belgie en Duitsland.

Wij kunnen leveren naar Belgie en Duitsland , echter zijn de transportkosten hoger voor ons , deze rekenen we 1op 1 door, en is er een minimale bestel eenheid . Graag altijd eerst contact opnemen en vraag naar de mogelijkheden. 

Kan ik een proefmonster van het split of grind krijgen?

Wij sturen u gratis een proefmonster op van alle soorten grind en split die we hebben.

Heeft u een monster van het grind of split van ons ontvangen wilt u dat dan aan ons doorgeven of aangeven bij opmerkingen bij uw bestelling, dan houden we daar extra rekening mee.

Mail u monster aanvraag soort grind of split plus de maat en uw adres naar [email protected]

Voorraad en levertijd.

Hoe  wordt de korrelgrootte van het grind of split bepaald.

Het Grind en Split heeft een minimale en maximale maat in mm.

Voorbeeld  Basalt split 8/16 mm wordt afgezeefd op een vierkant van 8 en een vierkant van 16 mm. Bedenk daarbij dat een lange dunne steen door de zeef valt welke maar 16 mm breed is maar in de lengte bijvoorbeeld 25 mm . Er kan dus altijd een deel kleiner en een deel  groter zijn dan de zeefmaat 8/16 mm .Dit geld dus ook voor alle andere maten die we leveren.

Materiaal wordt geproduceerd/gezeefd conform de volgende normen: EN12620:2002+A1. , EN13139:2002 en EN13043:2002
Het grover materiaal kan door vermenging met laden, of door de uitstroom van de zeven wat met elkaar vermengen, maar dat is minimaal.

Bij twijfel altijd monster opvragen of op afspraak langskomen om kleur soort en formaat te beoordelen of dat past bij uw wensen.  

 

Levering losgestort 

 1. Bij losgestort wordt de geleverde tonnage wat op de weegbon staat in rekening gebracht . Als u bv 20 ton besteld en vooraf betaald en er wordt 21,5 ton geleverd krijgt u dus nog een factuur van 1,5 ton . Als er minder dan 20 ton geleverd wordt krijgt u een credit van het verschil wat u al betaald heeft. Als er 19,4 ton bv geleverd wordt en u bestelde 20 ton krijgt u credit van 0,6 ton . Het teweinig geleverde wordt niet meer nageleverd . Bestel dus altijd voldoende . 
 2. Hou rekening met voldoende ruimte om te kunnen storten , de chauffeur bepaalt wat er mogelijk is. 
 3. Hou rekening met bereikbaarheid dat er geleverd wordt met een trailer van 18 meter 

HOE ONDERHOUD IK MIJN GRIND EN SPLIT?

  Het is raadzaam om het grind vrij te houden van bladeren en takjes door af en toe het grind of split te harken.

Voor het verwijderen van groene aanslag of mos verkopen wij een biologisch middel zie webshop.  Grind of split in de schaduw heeft daar meer last van  dan dat het op een zonnige plek ligt.

Beschikbaarheid en voorraad 

Beschikbaarheid en voorraad kan per dag wisselen, als uw bestelling niet leverbaar is wordt order in backorder geplaatst en geleverd zodra het binnen is . U krijgt dan een bericht van ons . Bellen waar het blijft heeft geen zin omdat er dan nog niets bekend is. 

Basalt, Alpengrind en witte grind kunnen momenteel een iets langere levertijd hebben omdat de voorraad moet worden aangevuld, wilt u dit toch binnen 1-3 werkdagen geleverd hebben graag even contact met ons opnemen.

Heeft u al eerder een bestelling gedaan ?

Heeft u onlangs ook al een bestelling gedaan bij ons? Wilt u ons dit dan laten weten, dan proberen wij of het nog mogelijk is uit dezelfde partij te leveren, grind en split zijn natuurproducten en kunnen afwijken van eerdere leveringen.   

Heeft u al een keer eerder bij andere leverancier grind of split besteld kan dat afwijken Qua kleur en maatvoering. Wij kunnen niet garanderen dat ons grind of split precies hetzelfde is . Vraag daarom altijd om monster of kom langs op afspraak in Hazerswoude Dorp . We hebben voorbeeld tafel staan met de voorbeelden die wij leveren.

Retour van uw bestelling.

Als u uw bestelling wilt retourneren kan dat. Echter wordt u retour bestelling door andere vrachtwagen opgehaald dan die heeft geleverd . Daarom zijn hier extra kosten aan verbonden, en gedeelte van transport zit verwerkt in de verkoop prijs. Vraag  daarom altijd naar de extra retour kosten van uw bestelling of per big bag.

Als leverancier big bag op komt halen en u wilt bestelling als nog houden , worden de kosten van voor niks langskomen doorberekend aan de klant. Communiceer daarom schriftelijk en voordat u melding krijgt van ophalen bestelling via mail naar leverancier, heeft u eenmaal bericht van leverancier dat bestelling wordt opgehaald heeft u geen recht meer om de gemaakte kosten niet te betalen omdat planning van transporteur dan al gemaakt is , en niet meer gewijzigd kan worden zonder kosten te maken.

Heeft u vragen over extra kosten met betrekking op transport, neem schriftelijk contact met ons op via de mail of contact formulier, en wij zullen u vragen beantwoorden en uitleg geven over de extra kosten.

Herroepingsrecht

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via [email protected] Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is., min de evt gemaakte retour kosten.  ”

Na uw bestelling gaan wij transport regelen, als u uw bestelling wilt annuleren kunnen er in de tussentijd al kosten gemaakt zijn om u bestelling te versturen, bij annuleren van de bestelling is het dus raadzaam om zsm contact op te nemen om te vragen of er al kosten gemaakt zijn. Als er al kosten gemaakt zijn zullen die dan ook in rekening gebracht worden, of niet terug gestort.  

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Annuleren of weigeren order .

U kunt een order annuleren of weigeren, echter worden de gemaakte kosten in rekening gebracht, per order kan dat verschillen ,deze kosten  kunt u opvragen via mail naar [email protected] .

 

Waar naar toe leveren jullie?

Wij  leveren in geheel Nederland ,

Waddeneilanden,  Belgie en Duitsland op aanvraag.

Hoe bereken je van M3 naar ton?

De meeste Grind en split soorten wegen 1500 kg per M3 tenzij het anders staat aangegeven.

U vermenigvuldigd  het aantalM3 maal 1,5 om het aantal ton te berekenen.

10 M3 Ardenner weegt dus 15 ton.

 • Retourzending.

  De organisatie en de kosten van een retourzending van big bag`s of andere tuinmaterialen bij ons besteld zijn voor eigen rekening. Indien u vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.

  Mijn Basalt of Ardenner split is een andere kleur?

 • Bij het breken van basaltsplit in de groeve komt er een grijze stof vrij. U kunt deze schoon spuiten met de tuinslang, maar dan zult u zien dat de split nog steeds een beetje grijs kleurt. De oorspronkelijke antraciet zwarte kleur is pas goed te zien nadat het een paar keer goed geregend heeft. U zult dus even moeten wachten, maar de split wordt echt antraciet zwart.

Hoeveel  gruis mag er in min bestelling zitten?

Er mag maximaal 10 % gruis of kleinere fractie in mijn bestelling grind split , keien of breuksteen zitten.

LOSGESTORT ,

Bij losgestort is het moeilijk om precies uw bestelde hoeveelheid af te wegen en precies te leveren wat u besteld heeft , Op de factuur kan dus iets minder of iets meer in rekening gebracht worden dan wat u besteld heeft.

Advies voor het gebruik van de platen.

Informeer altijd o.a. bij de plaatselijke loonwerker of deskundige die ervaring heeft met het gebruiken van grindplaten bij de grondsoort bij u in de buurt of de ondergrond waar de platen komen te liggen., wij kunnen u alleen een paar richtlijnen geven voor algemeen gebruik. Elke situatie, grondsoort ondergrond  en gebruik is anders. Laat u daarom goed adviseren door een deskundige bij U in de buurt voordat u de platen gaat gebruiken en welke platen u het beste kunt gebruiken.   

Aanleg grastegels.

Plaatsing grastegels Fundering

1. Start met een funderingssubstraat dat geschikt is voor half verhardingen.

Een mengsel op basis van zuivere teelaarde, groencompost en betonpuin is hiervoor heel geschikt aangezien dit zowel een voedende als een funderende functie heeft. Aangeraden dikte na aantrillen: 20 tot 35cm, afhankelijk van de toepassing.

2. Voorzie leg bed substraat. Idealiter bestaat dit uit onder andere gebroken porfier, groencompost en lava. 5cm hiervan aanbrengen en aanwalsen. Hiermee bekomt met een stevige en tegelijkertijd doorwortelbare ondergrond.

3. Wacht 6 à 8 weken vooraleer de parking in gebruik te nemen. Bij intensief gebruik adviseren we 16 weken te wachten. Plaats de grastegels en “klik” ze in elkaar”. Op maat versnijden kan met behulp van een zaag of  slijpschijf.

Vullen van de grastegels

1. Vul de grastegels tot 1cm onder de rand op met een grasdal substraat. Dit bevat bij voorkeur onder andere zuivere teelaarde, groencompost en lava. Het grasdalsubstraat moet voldoende waterdoorlatend zijn.

2. Zaai gras in. Kies voor types met een stevig blad zoals rietzwenk.

3. Geef de grasparking voldoende water, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot het gras goed en wel ontkiemd is. Onderhoud van de grasparking Wanneer de oprit of grasparking is ingezaaid dient een termijn van minstens 3 weken gerespecteerd te worden alvorens de parking voor het eerst en sporadisch te gebruiken. Na ongeveer 12 tot 16 weken is het gras voldoende gegroeid en sterk genoeg. Het onderhoud van een grasparking is te vergelijken met het onderhoud van een normaal gazon. Wil je een mooie groene grasparking, dan zal je deze regelmatig moeten maaien en bemesten. Bemesting kan vrij snel gebeuren door twee keer per jaar (maart en september) wat organische mest te strooien. Aanvullend kan je het grasveld in februari bekalken.

NB: deze plaatsingsvoorschriften zijn louter adviserend. Elk project is uniek waarbij de onderbouw en de substraten steeds bepaald dienen te worden in functie van de toepassing.

Subsidie op grindplaten


Bij gemeenten en sommige waterschappen is er eventueel een subsidieregeling voor de aanleg van een waterdoorlatende bestrating met split of grind.

Waarom is deze subsidie?

Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreme hoosbuien. Dit water kan niet altijd even snel naar het riool worden afgevoerd of in de grond worden geïnfiltreerd en hierdoor kunnen de straten onder water komen te staan.
Tevens is het de bedoeling dat in droge perioden het water langer  vast in de grond wordt gehouden. Het toepassen van een waterdoorlatende bestrating of grind i.p.v. een gesloten verharding draagt bij aan een verbeterde waterhuishouding.             


Waterschap Rivierenland

Indien u woont in het beheersgebied van waterschap Rivierenland kunt u subsidie krijgen voor maatregelen welke uw huis, tuin of straat klimaatbestendig maken. Hieronder valt ook het aanbrengen van een waterdoorlatende grind of splitverharding.
Een verharding van split of grind, i.c.m. grindplaten-splitplaten om de benodigde draagkracht te verkrijgen, is bij uitstek geschikt om water te laten infiltreren.


Voor wie is deze subsidie?

Deze subsidie is voor verenigingen, particulieren en samenwerkingsverbanden van particulieren (bijv. verenigingen, stichtingen of informele organisaties).
Als u een bedrijf heeft kunt u er geen gebruik van maken.


Wat is de hoogte van de subsidie?

Het is mogelijk om maximaal 25% van de uitvoeringskosten (leverantie en werkzaamheden), met een maximum van €5000,- aan subsidie te ontvangen.
Bij samenwerkingsprojecten maximaal 35% van de kosten, met een maximum van €15.000,-


De aanvraag van de subsidie

U dient het ‘Aanvraagformulier verlening Subsidie klimaat actief’ te downloaden en in te vullen.
Hierbij is het verplicht een onderbouwing en/of offerte van de uitvoeringskosten mee te sturen.

Of kijk voor  nadere informatie omtrent deze subsidie op de website van het waterschap Rivierenland: www.hohohoosbui.nl

 

Waterschap Limburg

Ook gemeenten in Noord- en Midden Limburg en het Waterschap Limburg  kennen een subsidie-regeling voor het afkoppelen van regenwater.
Afkoppelen houdt in dat het water niet meer rechtstreeks in het riool komt, maar langer vast houdt in bijvoorbeeld uw tuin of op de uw eigen grond.


De aanvraag van de subsidie

Dit is afhankelijk van de gemeente waarin het project uitgevoerd gaat worden.
De subsidie die u ontvangt, is afhankelijk van de manier van afkoppelen die er gekozen wordt. Bovendien betaal je in een aantal gemeenten minder rioolheffing als u kiest voor afkoppelen.

Voor meer informatie over deze subsidie kijkt u op de website van het waterschap Limburg: www.waterklaar.nl