VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wanneer wordt mijn bestelling afgeleverd ?

  Nadat u uw bestelling heeft geplaats leveren wij standaard materialen binnen 1-3 werkdagen, u moet dan wel voor 16.00 uur besteld hebben om diezelfde dag de order te verwerken. Dinsdag dus voor 16.00 uur besteld is uiterlijk vrijdag geleverd, mits apart/speciaal transport. De avond voor levering krijgt u dagdeel door en de chauffeur belt uurtje van tevoren.
   

Deze turbulente tijd veroorzaakt o.a. een extreme vraag naar tuinartikelen. Daartegenover staat dat de schaarste van grondstoffen steeds groter lijkt te worden. Dit geeft een enorme impact op onze artikelprijzen en levertijden.

 

Prijswijziging

De grondstoffenprijzen zijn enorm gestegen, er wordt momenteel steeds meer gehandeld met dagprijzen.

Levertijden

Door de langere levertijden van grondstoffen is het helaas niet altijd mogelijk onze artikelen te leveren binnen de levertijden die u van ons gewend bent.

 • Houdt u  rekening met levertijden van  1 week.
 • Bij orders kan het voorkomen dat de levertijden enkele dagen uitlopen en er vaker deel- en naleveringen voorkomen.
 • Onze transporteurs melden dat door de enorme drukte er in de distributie rekening met vertragingen moet worden gehouden.
 • Moet ik thuis zijn tijdens levering?

 • Als u niet thuis bent belt de chauffeur u op om te vragen waar uw bestelling moet komen te staan. Als u niet bereikbaar bent zet de chauffeur naar eigen inzicht de bestelling op een geschikte plek . Als u er niet bent dient de foto die gemaakt wordt als bewijs van afleveren ipv een getekende aflever bon. Deze foto wordt tijdens de corona ook gebruikt  als afleverbewijs om zoveel mogelijk contacten met klanten te voorkomen.  
 • Hoeveel split of grind heb ik nodig?

 • U heeft voor een vierkante meter 75 kg nodig bij een laagdikte van 5 cm.

 • Wij leveren in diverse maten zakken .

 • Minii Bag van 500 liter is 750 kg goed voor 10 M2

 • Midi Bag van 700 liter is 1000 kg goed voor 14 M2

 • Big Bag van 1000 liter is 1500 kg goed voor 20 M2  

 • De gebruikte big bag`s mag u weggooien er zit geen statiegeld op en u hoeft ze niet te retourneren.

Hoe grindplaten leggen?

Welke ondergrond voor grindplaten?

Wanneer u grindplaten gaat leggen op een oppervlak dat zwaar belast gaat worden dan is een goede fundering belangrijk. Dit om verzakkingen te voorkomen. evt kan gebroken puin gebruikt  worden voor een  stevige fundering met een laagdikte van 20-30cm  (aangetrild). Hierop kunt u vervolgens de splitplaten leggen. 

De splitplaten moeten in halfsteensverband worden gelegd, net als bij het metselen van een muur. Belangrijk: houd enige ruimte over tussen de splitplaten en aan de randen. Op zonnige en warme dagen kunnen de platen namelijk uitzetten. Wanneer ze helemaal tegen elkaar aan liggen en te dicht tegen de rand aan liggen kunnen de splitplaten wat omhoog gedrukt worden.

Houd daarom enige ruimte minimaal 2 cm over tussen de splitplaten en aan de randen en breng in de lengte voldoende dilatatievoegen aan om temperatuurverschillen op te vangen / platen kunnen uitzetten. 

Wanneer de platen zijn aangelegd kan het split of grind  erin gelegd worden. U heeft een laagdikte van 5 cm nodig voor het grind . Dunner leggen zal de de platen zichtbaar maken, dikker neemt het effect deels weg doordat het grind dan vooral óp de platen ligt in plaats van voornamelijk er ín.

De platen zijn ook eenvoudig kleiner te maken, u kunt hiervoor de grindplaten zagen met ijzerzaag of handzaag.

Kan ik een proefmonster van het split of grind krijgen?

Wij sturen u gratis een proefmonster op van alle soorten grind en split die we hebben.

Heeft u een monster van het grind of split van ons ontvangen wilt u dat dan aan ons doorgeven of aangeven bij opmerkingen bij uw bestelling, dan houden we daar extra rekening mee.

Mail u monster aanvraag soort grind of split plus de maat en uw adres naar [email protected]

Voorraad en levertijd.

Hoe  wordt de korrelgrootte van het grind of split bepaald.

Het Grind en Split heeft een minimale en maximale maat in mm.

Voorbeeld  Basalt split 8/16 mm wordt afgezeefd op een vierkant van 8 en een vierkant van 16 mm. Bedenk daarbij dat een lange dunne steen door de zeef valt welke maar 16 mm breed is maar in de lengte bijvoorbeeld 25 mm . Er kan dus altijd een deel kleiner en een deel  groter zijn dan de zeefmaat 8/16 mm .Dit geld dus ook voor alle andere maten die we leveren.

Materiaal wordt geproduceerd/gezeefd conform de volgende normen: EN12620:2002+A1. , EN13139:2002 en EN13043:2002
Het grover materiaal kan door vermenging met laden, of door de uitstroom van de zeven wat met elkaar vermengen, maar dat is minimaal.

Bij twijfel altijd monster opvragen of op afspraak langskomen om kleur soort en formaat te beoordelen of dat past bij uw wensen.  

 

Levering losgestort 

 1. Bij losgestort wordt de geleverde tonnage wat op de weegbon staat in rekening gebracht . Als u bv 20 ton besteld en vooraf betaald en er wordt 21,5 ton geleverd krijgt u dus nog een factuur van 1,5 ton . Als er minder dan 20 ton geleverd wordt krijgt u een credit van het verschil wat u al betaald heeft. Als er 19,4 ton bv geleverd wordt en u bestelde 20 ton krijgt u credit van 0,6 ton . Het teweinig geleverde wordt niet meer nageleverd . Bestel dus altijd voldoende . 
 2. Hou rekening met voldoende ruimte om te kunnen storten , de chauffeur bepaalt wat er mogelijk is. 
 3. Hou rekening met bereikbaarheid dat er geleverd wordt met een trailer van 18 meter 

HOE ONDERHOUD IK MIJN GRIND EN SPLIT?

  Het is raadzaam om het grind vrij te houden van bladeren en takjes door af en toe het grind of split te harken.

Voor het verwijderen van groene aanslag of mos verkopen wij een biologisch middel zie webshop.  Grind of split in de schaduw heeft daar meer last van  dan dat het op een zonnige plek ligt.

Beschikbaarheid en voorraad 

Beschikbaarheid en voorraad kan per dag wisselen, als uw bestelling niet leverbaar is wordt order in backorder geplaatst en geleverd zodra het binnen is . U krijgt dan een bericht van ons . Bellen waar het blijft heeft geen zin omdat er dan nog niets bekend is. 

Basalt, Alpengrind en witte grind kunnen momenteel een iets langere levertijd hebben omdat de voorraad moet worden aangevuld, wilt u dit toch binnen 1-3 werkdagen geleverd hebben graag even contact met ons opnemen.

Heeft u al eerder een bestelling gedaan ?

Heeft u onlangs ook al een bestelling gedaan bij ons? Wilt u ons dit dan laten weten, dan proberen wij of het nog mogelijk is uit dezelfde partij te leveren, grind en split zijn natuurproducten en kunnen afwijken van eerdere leveringen.   

Heeft u al een keer eerder bij andere leverancier grind of split besteld kan dat afwijken Qua kleur en maatvoering. Wij kunnen niet garanderen dat ons grind of split precies hetzelfde is . Vraag daarom altijd om monster of kom langs op afspraak in Hazerswoude Dorp . We hebben voorbeeld tafel staan met de voorbeelden die wij leveren.

Retour van uw bestelling.

Als u uw bestelling wilt retourneren kan dat. Echter wordt u retour bestelling door andere vrachtwagen opgehaald dan die heeft geleverd . Daarom zijn hier extra kosten aan verbonden, en gedeelte van transport zit verwerkt in de verkoop prijs. Vraag  daarom altijd naar de extra retour kosten van uw bestelling of per big bag.

Als leverancier big bag op komt halen en u wilt bestelling als nog houden , worden de kosten van voor niks langskomen doorberekend aan de klant. Communiceer daarom schriftelijk en voordat u melding krijgt van ophalen bestelling via mail naar leverancier, heeft u eenmaal bericht van leverancier dat bestelling wordt opgehaald heeft u geen recht meer om de gemaakte kosten niet te betalen omdat planning van transporteur dan al gemaakt is , en niet meer gewijzigd kan worden zonder kosten te maken.

Heeft u vragen over extra kosten met betrekking op transport, neem schriftelijk contact met ons op via de mail of contact formulier, en wij zullen u vragen beantwoorden en uitleg geven over de extra kosten.

Waar naar toe leveren jullie?

Wij  leveren in geheel Nederland en Belgie op route, levering naar Waddeneilanden en Duitsland op aanvraag.

Hoe bereken je van M3 naar ton?

De meeste Grind en split soorten wegen 1500 kg per M3 tenzij het anders staat aangegeven.

U vermenigvuldigd  het aantalM3 maal 1,5 om het aantal ton te berekenen.

10 M3 Ardenner weegt dus 15 ton.

 • Retourzending.

  De organisatie en de kosten van een retourzending van big bag`s of andere tuinmaterialen bij ons besteld zijn voor eigen rekening. Indien u vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.

  Mijn Basalt of Ardenner split is een andere kleur?

 • Bij het breken van basaltsplit in de groeve komt er een grijze stof vrij. U kunt deze schoon spuiten met de tuinslang, maar dan zult u zien dat de split nog steeds een beetje grijs kleurt. De oorspronkelijke antraciet zwarte kleur is pas goed te zien nadat het een paar keer goed geregend heeft. U zult dus even moeten wachten, maar de split wordt echt antraciet zwart.

Hoeveel  gruis mag er in min bestelling zitten?

Er mag maximaal 10 % gruis of kleinere fractie in mijn bestelling grind split , keien of breuksteen zitten.

LOSGESTORT ,

Bij losgestort is het moeilijk om precies uw bestelde hoeveelheid af te wegen en precies te leveren wat u besteld heeft , Op de factuur kan dus iets minder of iets meer in rekening gebracht worden dan wat u besteld heeft.

Advies voor het gebruik van de platen.

Informeer altijd o.a. bij de plaatselijke loonwerker of deskundige die ervaring heeft met het gebruiken van grindplaten bij de grondsoort bij u in de buurt of de ondergrond waar de platen komen te liggen., wij kunnen u alleen een paar richtlijnen geven voor algemeen gebruik. Elke situatie, grondsoort ondergrond  en gebruik is anders. Laat u daarom goed adviseren door een deskundige bij U in de buurt voordat u de platen gaat gebruiken en welke platen u het beste kunt gebruiken.